Wat een fantastische overwinning!

Met een fantastische overwinning in Minnertsga tankten Tjisse, Renze en Hans het vertrouwen. Een aantal ingrediënten van de wedstrijd in Minnertsga

  • geconcentreerd,
  • scherp
  • betrouwbaar
  • als team opererend

Een mooi opsomming waar trainer/coach Durk van der Leest tevreden mee kan zijn. In de eerste omloop was opponent Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra ook scherp. Van der Bos schoot met vuur aan de voorbest opslag met 10 zitballen. Echter risico nemen leverde ook 11 buitenslagen op. Kortom deze tussenstand was in het voordeel van de JdV-mannen. De opslag van Tjisse was als vanouds. Onze opslager heeft de afgelopen weken moeten wennen om geen perkspeler meer te zijn. Dit wennen leek gistermiddag over te zijn. Vertrouwd dansten onze blauwe mannen over het veld.

In de tweede omloop waren Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten tegenstander. Afgelopen zondag nog een nederlaag voor Tjisse, Renze en Hans. In Minnertsga was vanaf het begin duidelijk wat de plannen waren: winnen en op naar de finale. Dit gebeurde dan ook.

In de finale tegen Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra begon spannend 1-1. Sterk opslagwerk van Bergsma en sterk perkspel van Drent en Kootstra leverde 3-1 achterstand voor onze JdV-mannen. Vervolgens keerde het tij omdat de rollen waren omgedraaid. 3-3 en het spel kon opnieuw beginnen.  En opnieuw namen Bergsma, Drent en Kootstra het heft in handen en op 4-3 4-2 en twee kaatsen te verdedigen door Bergsma/Kootstra leek de winst ver weg. Echter Renze en Hans wisten raad met deze kaatsen en stond het 4-3 4-6. Ook het achtste punt van dit eerst werd gewonnen. Kortom 4-4. Toen kwam het tactisch plan helemaal boven drijven. Opslag Bergsma: kaats en vervolgens drie opslagmissers van Hendrik Kootstra dus 4-4 6-0 voorsprong naar de opslag met vertrouwen in Tjisse. Die beschaamde dit vertrouwen niet en de kaats werd behouden.

Met twee zitballen en een retourslag ging Renze en Hans met vertrouwen naar het perk. Marten Bergsma behield de kaats nog maar plaatste vervolgens de bal achter het perk waardoor de winst voor Tjisse, Renze en Hans was.

Samenvatting van de wedstrijd gemaakt door KNKB Media

Tjisse in gesprek met KNKB Media