Van Aismapartij voor JdV-mannen!

Foto: Henk Bootsma

Op ‘ons’ eigen terrein behaalden Tjisse, Renze en Hans vandaag een prachtige overwinning op de Van Aismapartij 2021. Met in de finale een weergaloze Tjisse aan de opslag werd de achterstand van 3-1 omgebogen naar 5-3 6-4 winst. Tjisse stond maar liefst 15 ballen aan de opslag. Daarbij werd vijf keer geretourneerd tot in het perk en werden zitballen en kwaadslagen afgedwongen. Tegenstanders Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra hadden geen antwoord op de ontketende Tjisse. Op 5-3 6-4 sloeg Marten Bergsma buiten en was dit winst binnen.

Maar iedereen sprak  na afloop over het opslag geweld van Tjisse. Hans was lyrisch: ‘wat in fenomeen, dat je dit kinne, geweldich gewoan’. Eindelijk viel alles weer op zijn plaats. Eerder dit seizoen gebeurde dat in Minnertsga. En natuurlijk knaagde het aan onze mannen dat de vorm maar niet wilde komen.

In de partij om finale plaats werd het trio Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra met 5-1 aan de kant gezet. Velen dachten dat het kruid voor de JdV-mannen wel verschoten zou zijn. In de finale kwam daar nog een schepje bovenop.

Tjisse werd na afloop terecht tot koning van de partij gekozen. Zijn vierde keer achter elkaar.