Kransen in Stiens voor JdV-mannen

Foto: Henk Bootsma

Tjisse, Renze en Hans wonnen in Stiens de 1e prijs. Gaande weg de dag was de vorm groeiende. In de finale werd het trio Chris Wassenaar, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar met 5-3 6-2 verslagen.

De dag begon tegen het trio Enno Kingma, Kees van Schoot en Menno van Zwieten. In de eerste eersten onwennig met het zoeken naar de juiste vorm in het perk. Opvallend in deze partij was het feit dat Hans pas na zes eersten kaatsen voor het eerst de tweede opslag hoefde te verzorgen. Tjisse was vanaf het begin gevaarlijke, stabiele opslager.

Foto: Henk Bootsma

In de tweede omloop was alle schroom weg tegen Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat. Het perk was op dreef met diverse bovenslagen. De winst kwam met een schone telegraaf en vervolgens een staand nummer.

Op het veld zagen Tjisse, Renze en Hans dat het bijltjes dag was bij de topparturen. De latere finalisten wonnen van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra met alles aan de hang. In de halve finale ging het toppartuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra kopje onder. Wassenaar, Van Popta en Leijnaar kaatsten degelijk en Gabe Jan van Popta ontpomte zich als onneembare voorinse met maar liefst acht bovenslagen.

Tjisse, Renze en Hans waren gewaarschuwd en kaatsten een geconcentreerd met steeds de voorsprong. Op 5-3 en 6-2 sloeg Hans de partij uit met een bovenslag.  Dat het koningschap Hans werd toegekend voelde ongemakkelijk zoals hij zelf aangaf. ‘neffens my moest Tjisse kening wurre’. Het geluk van de bloemenkrans was er niet minder om.