JdV-mannen 2e in Franeker

Vorige week de krans en deze week de tweede prijs. Een goeie start van het kaatsseizoen voor Tjisse, Renze en Hans. 

In de finale werd verloren het trio Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Hans raakte op 3-3 geblesseerd aan zijn hamstring. Tjisse nam zijn plek in het achterperk over en Renze verzorgde vanaf dat moment de tweede opslag. Op 5-3 6-0 achterstand wist Tjisse de kaats niet te passeren.

De dag begon met een simpele overwinning op Haye Jan Nicolay, Gabe-Jan van Popta en Pieter-Jan Leijenaar.  In de tweede omloop ging het moeizamer. Sterker nog tegen Paul Dijkstra, René de Haan en Hendrik Bouwhuis moesten alle zeilen bij gezet worden. Dijkstra, De Haan en Bouwhuis kwamen zelfs met 5-3 voor. Een degelijk partuur die het alle parturen moeilijk kan maken aldus Renze na afloop voor KNKB TV. Uiteindelijk werd gewonnen met 5-5 6-4.

De halve finale was een fluitje van een cent. Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en de voor Thomas van Zuiden ingevallen Jelmer Miedema werd met duidelijke cijfers verslagen.

De tweede prijs, een goede start van het seizoen en nu afwachten hoe het herstel van Hans zijn hamstring blessure zal gaan. We zullen jullie deze week op de hoogte houden.

Renze voor de camera van KNKB TV