Hans Wassenaar en de Corona crisis


Het is een vervelende tijd voor ons allen. Wie had nu verwacht dat onze gezondheid zo op de proef wordt gesteld. Wij vroegen onze kaatsers hoe ze met deze nare periode omgaan. 

Het voelt alsof ik mijn eerste oorlog mee maak.  Heel raar, thuiswerken, videocallen, digitale spelletjesavonden en individueel fit blijven.

Eigenlijk was het seizoen al een beetje gestart. Uiteraard zijn Hans, Renze en Menno direct na het seizoen 2019 direct bezig met 2020. Trainers, coaches, trainingsmaten, sponsors en een nieuwe kledinglijn. Alles stond in principe klaar om te starten, sterker nog ze waren al begonnen. De keatstoppers hebben één bokstraining gehad bij Frisia. Maar training 2 kon al niet doorgaan in verband met de adviezen van de regering.

De Corona crisis maakt net als bij alle andere JdV-kaatsers indruk op Hans.
‘De impact, de saamhorigheid en de gehoorzaamheid in zulke bange tijden vallen me positief op. Zo mooi hoe Nederlanders, Friezen of kaatsliefhebbers, man en machtig thuisblijven. Challenges doen om de verveling de baas te blijven. Dan is het individualisme ver te zoeken! En Rutte valt me op, wat een leider en dat in deze tijden aldus de PC-koning van 2020.

Blijf thuis uiteraard is Hans zijn advies en zorg op die manier dat je zelf en anderen zo weinig mogelijk kans hebben op besmet te raken. En tegen de verveling adviseert hij iedereen een muur te zoeken en te gaan wallballen. Dit kun je super in je eentje doen, dus ook in deze tijden. Jong en oud uiteraard, want iedereen wordt fit van sporten.